Şike dosyası Yargıtay’a gönderiliyor!..
NationalTurk’ün haberine göre, Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin, eksikliklerin giderilmesi için İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne iade ettiği ‘Futbolda Şike Davası’ dosyasındaki eksiklerinin tamamlandığı ve en kısa sürede Yargıtay’a yeniden gönderileceği öğrenildi…
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, 2 Temmuz 2012 ‘de, aralarında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da olduğu 48 sanığın, “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak”, “örgüte üye olmak”, “şike”, “teşvik”, “tehdit” ve “rüşvet vermek-almak” gibi suçlardan 5 ay ila 4 yıl 7 ay arasında değişen hapisle cezalandırılmasına karar verilen “Futbolda Şike” davası dosyasının temyiz için gönderildiği Yargıtay 5. Ceza Dairesi, dosyayı usül eksikliği nedeniyle, geçtiğimiz günlerde mahkemeye geri yollamıştı.
Gerekçeli kararın tebliğ edilmesindeki eksiklik ve Maliye Bakanlığı’nın “olur” yazısının aslının dosyada bulunmaması gerekçeleriyle, eksikliklerin giderilmesi için mahkemeye iade edilen “Futbolda Şike Davası” dosyasını teslim alan ve inceleyen mahkeme heyetinin, söz konusu usül eksiklerini tamamladıği öğrenildi.
Mahkeme heyeti, Yargıtay ilamında belirtilen, “21 Mayıs 2012 tarihli duruşmada avukatı Hatice Odabaşı huzurunda savunması alınan sanıklardan Aykut Aydın’ın avukatının daha sonra istifa ettiğine ya da görevinin son bulduğuna dair dosyada herhangi bir bilgi veya belgenin mevcut olmadığı, avukata yapılması gerekirken, gerekçeli kararın sadece sanık Aydın’a tebliğ edildiği” hususundaki eksiği, gerekçeli kararı avukat Odabaş’a da tebliğ ederek giderdi.
Yine Yargıtay ilamında vurgulanan, “davaya katılma talepleri reddedilen Kerim Turan Kerimoğlu ve Öztekin Bayrak adlı kişilere de kanun yoluna başvurma hakları bulunduğu halde, gerekçeli kararın tebliğ edilmediği” yönündeki uyarıyı da dikkate alarak bu kişilere tebligat yapan heyet, “Hazine avukatı Erdenur Baykal’ın, ‘temyiz talebinden vazgeçilmesi’ne ilişkin dilekçesinin ekinde bulunan Maliye Bakanlığı Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü’nün 1 Kasım 2012 tarihli ‘olur’ yazısının aslı ya da onaylı sureti yerine, onaysız fotokopisinin dosya arasında bulunduğunun anlaşıldığı” beyanına göre, söz konusu yazının onaylı suretini de dosyaya ekledi.
Yargıtay tarafından belirlenen söz konusu eksiklikleri, duruşma yapılmaksızın gideren mahkeme heyeti, son bir gözden geçirmenin ardından temyiz incelemesine devam edilmesi için dosyayı en kısa sürede Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla yeniden Yargıtay 5. Ceza Dairesi’ne gönderecek.