Galatasaray İkinci Başkanı Işın Çelebi mali genel kuruldan sonra ilk kez Ntvspor Radyo ‘ya konuştu.
Bülent Yüksel ile Sportif Görüş programına konuk olan Işın Çelebi “Mali kongrede şiddet ve hukuksuzluk vardı” dedi. “Beyaz Galatasaraylılar-zenciler” söyleminin siyaset yapan üyeler tarafından, bilinçli olarak çarpıtıldığını iddia eden Işın Çelebi “100 elitin arasında Galatasaray yönetimleri belirlenmemeli, Galatasaray 100 imparator ve diğerleri olmamalı” ifadelerini kullandı.
İşte Işın Çelebi ‘nin son derece hassas konularla ilgili sorulara verdiği cevapların tam metni;
İkinci Başkan Işın Çelebi, Beşiktaş ve Fenerbahçe kongre üyelerinin de Galatasaray mali genel kurulunu dikkatle izlediklerini ve “Bizde böyle demokratik bir ortam yok” şeklinde cümlelerle üzüntülerini dile getirdiklerinin hatırlatılması üzerine “Demokrasi başka, kaotik ortam başka” değerlendirmesini yaptı.
Işın Çelebi; Demokrasi “Kaotik Ortam” demek değildir
Işın Çelebi şöyle devam etti; Galatasaray ‘ın birlik ve beraberliğe ihtiyacı var.Tartışmalar farklı bir hal alıyor ve bu durum futbolcu arkadaşlarımızı etkiliyor. Demokrasi “kaotik ortam” demek değildir. İlkeleri, prensipleri olan bir sistemdir demokrasi.Demokraside hukuksusluğa yer yoktur, özgürlük, demokrasi ve hukuk bir bütündür. Yasama, yürütme ve yardgının, ayrı ayrı bir ilişkisi yoktur ama bir bütünün parçalarıdır.
Yani hem özgürlük olacak, hem demokrasi olacak, hem katılım olacak hem de hukuk olacak. Galatasaray ‘ın değerleri de bunu gerektirir. Herkes soruyor, genç hanımlar “Galatasaray ne olacak?” diye soruyor. Ben, ilk genel kurulda yönetimden ayrılacağımı, bundan altı ay önce açıklamış bir yöneticiyim. Bu anlayışla söylüyorum; bu tartışmaların içinde, benim için en önemlisi, Galatasaray’ın akil adamlarının biraraya gelerek, bütünlüğü yeniden geri getirmesidir.
“Beyaz Galatasaraylılar- zenciler” çıkışıyla, şiddetli eleştirilerle uğrayan Işın Çelebi, Sportif Görüş programında bu ifadesiyle tam olarak ne demek istediğini de anlattı;
Galatasaray İkinci Başkanı Işın Çelebi; 12.000 üyeli Galatasaray, 100 imparatorun eline bırakılmamalı
Galatasaray 12.000 üyesiyle yönetilmeli. 100 elitin arasında Galatasaray yönetimleri belirlenmemeli. Yani “100 imparator ve diğerleri” olmamalı! Galatasaray ‘ı bekleyen bir tehlike var… Galatasaray, bu birleşmeyle beraber Sportif A.Ş ‘nin yüzde seksenine sahip oldu, 12000 üyesi bu şirketin sahibi. Bu hisseler, iki-üç üyede toplanmamalı. Yani “ben 100 milyon dolar para verdim, ben bu hisseleri bana rehin edin, ben eiğitim vakfına aktarayım” falan gibi durumlarla Galatasaray bu iki-üç kişinin eline geçmemeli.
Galatasaray, basında kendine yer bulan, çok konuşan 100 adamın elinde kalmamalı! Benim babam, ilkokulu, ortaokulu, liseyi Galatasaray’da okumuş bir insan, hepimiz Galatasaray kültürüyle yetişmişiz… Benim söylediklerimin özü bu. Ben “zenciler-beyazlar” derken bir ayırım yapmıyorum, Galatasaray ‘ı 12.000 üyesinin yönetmesi gerektiğini söylüyorum. Ama kongrede politika yapan arkadaşlar, bu söylemimi, negatif anlamda kullandılar.
Işın Çelebi “Ama bu 100 elit insan, Adnan Polat ve sizin olduğunuz yönetimi, son seçimde de desteklemedi mi?” sorusuna da yanıt verdi:
Işın Çelebi; Galatasaray tarihi Galatasaray ‘ın satın alınmasına izin vermez
Olabilir. Ben ilkelere vurgu yapıyorum. 12.000 üye dışarıda kalsın, beş-on adam parası var diye Galatasaray’ı satın alsın… Böyle bir şeye, Galatasaray’ın tarihi de geleceği de müsade etmez.
Galatasaray İkinci Başkanı Işın Çelebi; Mali kongrede şiddet ve hukuksuzluk vardı
Genel kurulda çok açık şiddet ve hukuksuzluk vardı. Ama ben bunu sineye çekiyorum’ Bağrıma taş basıyorum ve bu konuda bir şey söylemek istemiyorum. Çünkü Galatasaray ‘ın şu anda tek vücut olması lşazım. Önümüzde çok önemli Trabzonspor maçı var, Manisaspor deplasmanı var, Beşiktaş maçı var… Galatasaray’ın yedi tane çok çnemli maçı var ve bunların en az dördünü kazanmamız lazım… Bu tartışmalar futbolculara yansıyor.
Işın Çelebi “hukusuzluk ya vardır ya yoktur, (ibra edenler) dendi, insanlar ellerinşi kaldırdı, (etmenler) dendi kaldırdılar… Hukusuzluktan kastınız nedir?” sorusuna ise;
Ben “hukuksuzluk” derken oy saymaktan, el kaldırmaktan bahsetmiyorum. Galatasaray Kongre Üyesi, ülkenin çok önemli bir psikoloğu bana “burada şiddet, öfke, kin ve hukuksuzluk var” dedi. Bu çok önemli bir gözlem… Yani benim işim, saymakla, rakamlarla ilgili değil.
Ben genel kurulun mahkemeye taşınmasıyla ilgi de bir şey söylemek istemiyorum. Ben, kendim, mahkeme yolunu denemedim, denemek de istemedim, olan bitenden haberim yok. Aldığım yaraları, mahkeme yolu, hukuk kapatamaz. Ben Başkan ‘ın aday olup olmayacağını da bilmiyorum. Ben misyonumu tamamladım, bırakıyorum.